Novosti

Zidne šablone – jednostavno rješenje za novi izgled

zidne šablone 2XXL 317Mislite li da je vaš stan je postao dosadan i nije ni po čemu prepoznatljiv? Možda mislite da je vaš stan je lišen svježine i karaktera, ali nažalost financije vam ne omugućavaju velike promjene?

Jednostavno i jeftino rješenje za dekoraciju zidova su svakako šablone. Nalazimo ih u različitim dimenzijama i motivima, od mini šablona, bordura do velikih dimenzija – preko 1m.

Motivi mogu biti apstraktni, cvjetni, životinjski… izaberite što vam se sviđa, u ponudi je veliki izbor.

Možete koristiti obične boje, ali i one s efektom, bilo metalik ili gliter, pa čak i one koje svijetle u mraku. Boja se nanosi jednostavno sa spužvicom, u ponudi kod nas se također može naći i boja sa specijalnim aplikatorom za nanošenje u obliku spužvice. Umjesto samo jedne boje možete koristiti i više, ovisno o samom motivu.

Šablone su napravljene od kvalitetne plastike tako da se uz pravilno održavanje mogu koristiti puno puta. Bitno je održavati šablonu čistom. Također je jako bitno da šablonu uklonite sa zida odmah nakon nanošenja boje, nikako ne čekati da se osuši!

šablona 4XXL 402

Odlična ideja je također i da slika na zidu bude 3D, u tom slučaju koristi se umjesto akrilne boje posebna pasta koja može ostati bijela ili se kolorira nekim pigmentom. Bitno je koristiti pastu jako fine strukture npr. glet masu za zidove. Ukoliko koristite bijelu pastu možete sliku naknadno obojati nakon sušenja spužvicom lagano po ispupčenjima. Ukoliko niste zadovoljni površinom otiska možete je lagano s finim brusnim papirom poravnati ili čak zaobliti npr. latice cvijeta i sl.

3D šablone

3D šablone u 4 koraka

Ovo je dosta teško nekome tko nikada nije radio sa šablonama stoga je možda bolje prije isprobati tehniku na nekoj manjoj površini (npr. tvrdom kartonu, komadiću drveta i sl.). Ukoliko niste zadovoljni rezultatom na zidu teško je popravljati na velikoj površini, stoga se malo poigrajte za probu.

Svakako pogledajte i video uputu na dnu stranice.

Šablone možete osim na zidu koristiti i na namještaju, škrinjicama, ukrasnim tanjurima, suvenirima. Za manje predmete su pogodnije šablone iz serije Mini. Rezultat će vas oduševiti!

3d šablona 1

Primjer 3D šablone na zidu

web shop

Related Posts