Zaštita osobnih podataka

Oluk d.o.o. posvećuje pažnju privatnosti i zaštiti osobnih podataka naših kupaca. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao i Zakonu o zaštiti osobnih podataka, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika bez kojih ne bi bilo moguće izvršenje naših obveza nastalim iz narudžbi kupaca i kupoprodajnim ugovorima.

OLUK d.o.o. se obvezuje da će sve Vaše osobne podatke dostavljene u tijeku narudžbe, ponude i sl. koristiti isključivo u svrhu kreiranja računa, kontakta s Vama, dostave robe i za ostale slične namjene.
Svi osobni podaci naših kupaca osigurani su zaštitom od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja i dostupni su samo djelatnicima Oluk-a kojima su ti podaci nužni za izvršenje vaše kupnje i koji su obavezni poštivati načela privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Voditelj obrade podataka
Odgovornost za poštivanje osobnih podataka kupaca u web shopu na našem portalu www.oluk.hr snosi OLUK doo, Branjin Vrh, Sv. Križa 1, tel 031 757-520, e-mail:  komercijala@oluk.hr. Kupci i korisnici naših usluga imaju pravo dobiti informacije o postupanju s njihovim osobnim podacima i uputiti nam zahtjeve za ostvarenje njihovih prava na gornje kontakt podatke.

Osobni podaci koje prikupljamo, njihova svrha i mjesto gdje se pohranjuju

Osobne podatke pohranjujemo u našu bazu podataka prilikom traženja ponude, sklapanja ugovora ili kreiranja korisničkog profila u našem web shop-u na www.oluk.hr. Da bi se mogla izvršiti po zahtjevu kupca kupoprodajna obveza potrebni su nam slijedeći podaci:

 • Ime i prezime
 • Adresa prebivališta
 • Adresa za dostavu robe
 • E-mail adresa
 • Broj telefona / mobitela
 • Podaci o robama i uslugama
 • Podaci o načinu plaćanja

Za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, te poduzećima, potreban nam je i OIB.

Bez ovih podataka nije moguće sklapanje ni ispunjenje kupoprodajnog ugovora, kao ni izvršenje drugih zahtjeva naših korisnika.
Pregled proizvoda u web shop-u je moguć i bez izrade korisničkog profila koji je nužan samo u slučaju da je kupac odlučio na kupnju nekog proizvoda.
Podaci koje korisnik daje prilikom izrade korisničkog računa u web shop-u pohranjuju se na serveru web shop-a, te u poslovnom programu tvrtke Oluk kojem pristup imaju samo ovlašteni djelatnici uz pomoć osobne šifre za pristup programu. Svi naši djelatnici  odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti, te su o tome potpisali i posebnu izjavu.
Tvrtka Oluk d.o.o. neće iskoristiti podatak o e-mail adresi kupca za slanje marketinških letaka.

Prijenos trećim stranama
Najosnovnije podatke o kupcu (ime i prezime, adresa dostave, kontakt telefon) dostavljamo našem logističkom partneru Intereuropa doo, V.Novaka 48 , Varaždin jer bez tih podataka ne bi bilo moguće izvršiti dostavu robe na adresu kupca.

Pristup i izmjena podataka

Naši kupci imaju sljedeća prava u smislu prikupljanja i obrade osobnih podataka:

 • Pravo na pristup vlastitim osobnim podacima
 • Pravo na ispravak vlastitith osobnih podataka
 • Pravo na brisanje (zaborav) vlastitith osobnih podataka
 • Pravo na ograničenje obrade vlastitih osobnih podataka
 • Pravo na prenosivost vlastitih osobnih podataka
 • Pravo na prigovor u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka

 

Pravo na zaborav osobnih podataka

Korisnik ima pravo zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahteva na e mail adresu komercijala@oluk.hr i podaci će biti izbrisani osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka. Zahtjev za brisanjem podataka može se izvršiti samo s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem sofwareu prilikom otvaranja korisničkog računa u našem web shopu, kako bismo izbjegli da to netko traži u vaše ime.

KORISNIK JE DUŽAN SAMOSTALNO SE INFORMIRATI O POLITIKAMA TVRTKE OLUK d.o.o..

OLUK d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja bez prethodne najave.