Zamjena pločica laminatom daje toplinu vašem domu

Zamjena pločica laminatom daje toplinu vašem domu

Zamjena pločica laminatom može se razmotriti iz različitih uglova, a odluka ovisi o specifičnim potrebama i preferencijama svakog pojedinca. Saznajte što laminat za razliku od pločica može donijeti vašem domu.

Usporedba laminata i pločica

Laminatni podovi i keramičke pločice su najpopularnije podne obloge na našim prostorima. Među njima ima više razlika o kojima treba unaprijed razmisliti kako ne biste kasnije zažalili zbog krivog odabira. Osim što su ove podne obloge izrađene na bazi različitih materijala (drveta i kamena), one imaju i različita svojstva.
Naš dom je mjesto za koji očekujemo da nam pruža osjećaj topline i tu je glavna razlika između ove dvije podne obloge. Laminat je topliji na dodir u usporedbi s hladnim keramičkim pločicama. Kada hodate bosi ili čarapama po laminatu, doživljavate ugodniji i topliji osjećaj, što može biti posebno važno u hladnijim podnebljima ili tijekom zimskih mjeseci. U obiteljima s malom djecom treba također obratiti pažnju na osjećaj topline podne obloge. Kao što je svima poznato, djeca u ranoj fazi života vole dugo boraviti na podu. Osim ove karakteristike, laminati imaju i druge prednosti.
Keramičke pločice su, za razliku od laminata, izrazito hladna obloga koja postaje ugodnija tek u zimskim mjesecima ukoliko imamo instalirano podno grijanje. Ovaj traženi osjećaj topline u podu, naravno, nije jednako tražen u svim klimatskim uvjetima, pa su hladne pločice popularnije u južnim krajevima, a toplije obloge na bazi drva u hladnijim sjevernim dijelovima.

Zamijenite pločice laminatom
Topla i atraktivna podna obloga.
Pogledajte ponudu laminata

Razlozi za zamjenu pločica laminatom

Estetika i dizajn

Laminatni pod dolazi u ogromnom izboru uzoraka, boja i tekstura, pružajući vam mogućnost da uskladite izgled prostora prema vašim željama. Ako želite promijeniti izgled poda i modernizirati sobu, laminat je odličan izbor.

Jednostavnost postavljanja

Laminat je puno lakši za postavljanje u usporedbi s keramičkim pločicama. Laminati se jednostavno postavljaju click sistemom koji omogućava brzo postavljanje bez potrebe za korištenjem ljepila. Druga, ne manje važna, prednost laminata jeste da nećemo proizvesti prašinu i prljanje ostalih prostorija u stanu. Postavljanje pločica nikako nije čist posao i morate računati da ćete