Wall Art 3D zidni paneli - Vrste i instalacija

Wall Art 3D zidni paneli - Vrste i instalacija

WallArt 3D paneli su zidne obloge koje unose dojam trodimenzionalnosti i punoće u prostor, a mogu se postavljati na zidove ili stropove interijera.

 

Postavljanje 3D panela

Postavljaju se uz pomoć montažnog ljepila te akrilnog silikona u tubi. Ljepilo se koristi na središnjem dijelu ploče na nekoliko mjesta, dok se akril precizno nanosi uz rub ploče uz pomoć vrha tube (pazite da količina ne bude prevelika jer će vam sav nepotreban višak kada se ploča pritisne uz zid iscuriti van). Kad polijepite sve ploče, povucite traku akrilnog silikona uz pomoć pištolja za silikon. Mokrim prstom skinite višak. Potom vlažnim kistom ili spužvom pređite još jednom preko spojeva, kako bi bili što uredniji.

Zidni 3D paneli se mogu postavljati i uz pomoć križića za keramičke pločice. Rad će u tom slučaju trajati nešto dulje, ali ćete dobiti poseban efekt. Fuge se ne zapunjavaju, nego se obojaju finim kistom prije bojanja samih panela. Najčešće u istoj boji u kojom ćete bojati same panele.

Zbog svoje izražajnosti preporuka je postavljanje samo na jedan zid ili dio zida da ne biste dobili dojam pretrpanosti i da bi se ploče dodatno istaknule u odnosu na ostale zidove.

 

 

Preporuka za bojanje

Oblogu je potrebno obojati u jednom nanosu radi estetike, ali i da sakrijete spoj. Eventualnim nanosom drugog tona boje dobijate efekt kojim možete dodatno istaknuti trodimenzionalnost ploča. Npr. ploče premažite tamnijom smeđom bojom, a samo ispupčenja ploča nepravilno (ovlaš) obojajte spužvicom, kistom ili špricom svjetlijom zlatno-smeđom bojom. Trodimenzionalnost će se vidno dodatno istaknuti. Za bojanje je preporuka koristiti boje sa što manje vode koje se brzo suše, npr. akrilne ili latex boje. Za nanošenje boje koristite valjke koji se koriste i za zidove.

Ukoliko želite ispupčenja istaknuti nekom bojom s metalik efektom, koristite suhu spužvicu s vrlo malo boje. Od boja preporučamo akrilne boje s metalik efektom.

Karakteristike Wall Art panela

Osim estetske vrijednosti, 3D paneli pružaju i dodatnu toplinsku te zvučnu izolaciju interijera. U kombinaciji s usmjerenim osvjetljenjem koje dodatno naglašava trodimenzionalnost, igra svjetla i sjene učiniti će svaki prostor posebno atraktivnim i jedinstvenim. 

 

Pročitajte i ovo ...