Top 5 popularnih opcija za podove u spavaćim sobama

Top 5 popularnih opcija za podove u spavaćim sobama

Spavaća soba je najmirnija i najmanje prohodna soba u domu koju koristimo za spavanje i odmor. Zato spavaća soba treba biti udobna, tiha i estetski ugodna.

Kako odabrati pod u spavaćoj sobi?

Spavaća soba je najmirnija i najmanje prohodna soba u domu koju koristimo za spavanje i odmor. Zato spavaća soba treba biti udobna, tiha i estetski ugodna da bismo se što bolje odmorili. Treba imati na umu da pod u spavaćoj sobi često dotičemo i bosim nogama, pa je svakako i osjećaj „topline“ koju podna obloga pruža bitan.
Osim udobnosti, prilikom odabira podne obloge bitni su i ostali faktori kao što su:

  • jednostavnost održavanja
  • dizajn
  • cijena

Imajući u vidu sve navedeno, razmotriti ćemo moguće opcije podova u spavaćim sobama.

Drveni podovi (parketi)

Parketi su luksuzna podna obloga i odlična su opcija za spavaće sobe jer pružaju osjećaj prirodnosti i udobnosti. Na dodir su topli i mogu pružiti osjećaj ugode što je svakako poželjno u prostoriji kojoj je osnovna funkcija opuštanje i odmor.
Loša strana parketa, bilo da su u obliku masiva ili višeslojnog parketa, jeste dosta visoka cijena u odnosu na druge podne obloge.

 

 

Vinil podovi

Vinil podovi su popularna podna obloga koja se može koristiti u svim prostorijama u domu, pa čak i u onima u kojima postoji opasnost od vlage ili prolijevanja vode. To je sasvim u aktualnom trendu uređenja interijera u kojem se ne kombinira više vrsta materijala, nego koristi samo jedan. Osim toga, vinil pod je odličan odabir uz podno grijanje, a na dodir pripada toplim oblogama, pa neće izazvati osjećaj neugode čak i ako hodate po njemu bosi.
Uz navedeno, jednostavno se čisti i održava, zato možemo reći da vinil ima puno prednosti i da je dobra opcija za spavaću sobu o kojoj vrijedi ozbiljno razmisliti.