Najbolje vrste podova za dječju sobu

Najbolje vrste podova za dječju sobu

Prilikom odabira poda u dječjoj sobi nekoliko je kriterija koji su bitni, no najvažnije je pronaći zlatnu sredinu između praktičnosti za održavanje i udobnosti.

Kriteriji za odabir poda u dječjoj sobi

Koji pod staviti u dječju sobu? To je pitanje koje muči većinu roditelja prilikom odabira podne obloge. Najvažnije je pronaći zlatnu sredinu između praktičnosti i udobnosti. Prilikom odabira poda u dječjoj sobi nekoliko je kriterija koji su bitni:

Sigurnost – Podna obloga ne smije biti klizava niti sadržavati štetna isparavanja koja mogu izazvati alergijske reakcije.
Čistoća – Podna obloga treba biti jednostavna za održavanje.
Udobnost – Potrebno je razmisliti i o udobnosti podne obloge jer mala djeca vole dugo boraviti na podu i često padaju dok uče hodati.

Imajući sve ovo navedeno na umu, postoji nekoliko opcija podnih obloga o kojima vrijedi razmisliti. Sigurno je da će vaš mališan nekoliko prvih godina života najviše voljeti provoditi na podu i zato je važno proučiti sve prednosti i nedostatke potencijalnih obloga.

 

 

Laminatni podovi

Laminat je popularna podna obloga iz više razloga:  jednostavno se postavlja, financijski je dostupna, modernog je izgleda i dosta dobro otporna na habanje. Laminati se jednostavno održavaju čistim, ali su samo djelomično otporni na prolivenu tekućinu. No to nije problem ukoliko tekućinu brzo prebrišemo i ne dopustimo joj da uđe u spojeve laminatnih ploča. Zbog svih