Kako se postavlja vinil pod na klik sistem? Vodič za početnike

Kako se postavlja vinil pod na klik sistem? Vodič za početnike

Vinil podovi se mogu postavljati klik sistemom ili ljepljenjem. SPC vinili (s tvrdom jezgrom) se gotovo isključivo postavljaju klik sistemom.

Vinil pod možete postavljati sami ili taj posao prepustiti iskusnim podopolagačima. Bez obzira za što se odlučili smatramo da je korisno znati neka osnovna pravila i izbjeći najčešće greške prilikom postavljanja vinila.

Vinil podovi se mogu postavljati klik sistemom ili ljepljenjem za pod. SPC vinili (s tvrdom jezgrom) se gotovo isključivo postavljaju klik sistemom. Proizvođači koriste više tipova licenciranih vrsta klik sistema za spajanje ploča vinila. Razlike među njima nećemo ovdje razmatrati, one su i tako vrlo male, nego ćemo izložiti općenita pravila koja vrijede za montažu bez obzira na sistem spajanja. Spomenuti ćemo tipove click spajanja koje imaju naši vinil podovi: 2G, 5G i I4F. Možete pogledati i video upute za postavljanje te vidjeti koje su razlike u sistemima.

U koje se prostorije može postavljati vinil pod?

Vinil podove možete postavljati u gotovo sve prostorije stambenog ili komercijalnog tipa. To ovisi prije svega o kvaliteti samog vinila, tj. njegovoj otpornosti na habanje. Pretpostaviti ćemo da ste dobro proučili savjete za kupnju vinila  i da već imate odgovarajuću podnu oblogu koji će zadovoljiti potrebe vašeg stana ili kuće.

Vinil podovi se mogu postavljati u sve prostorije u stanu (hodnik, soba, kuhinja, kupaonica) te su zato jako i popularni u zadnje vrijeme kada je gotovo pravilo imati samo jednu vrstu podne obloge u interijeru. Vinil podovi su vodootporni te ih možete koristiti kao keramičke pločice. Postoji samo jedna razlika koja je bitna u odnosu na pločice, a to je osjetljivost na visoke temperature.

Vinil podovi zbog svog sastava nisu pogodni za postavljanje u prostorije koje su direktno izložene velikom sunčevom utjecaju npr. one koje imaju velike staklene stijene, na zatvorene terase ili u zimske vrtove i sl. Ukoliko postavljate vinil u navedene prostorije to činite na vlastitu odgovornost.

Istražite ponudu vinila:
Vinil pod Profifloor BLUE click 5mm EIR 201 Bicolor Oak15%
Akcija

Vinil pod Profifloor BLUE click 5mm EIR 201 Bicolor Oak

m221,67 €
m225,50 €
Dostupno odmah, rok isporuke 3-5 dana
Pregled