Lajsne za podove

Lajsne za podove

Kako biste uredili svoje podove, nudimo širok asortiman podnih lajsni različitih visina i oblika. Bilo da tražite lajsne za laminat, parket, vinil, keramiku ili ukrasne lajsne, u brojnim bojama, nijansama i materijalima, nudimo različite kolekcije lajsni za sve opcije dekora prostorija.

LAJSNE ZA PODOVE

Ako ste u fazi uređenja novog stana ili ga tek renovirate, vjerojatno ste već osmislili boje zidova, stil namještaja i novi pod.  Ipak, ne zaboravite i na „detalje“. Gotovo se nitko ne fokusira odmah na odabir lajsni, a one mogu nadopuniti ili oslabiti percepciju prostora. U našoj širokoj ponudi nudimo lajsne za sve vrste podova i sigurni smo da ćete odabrati nešto za sebe.

Što nudimo?

Nudimo vam naobuhvatniji asortiman lajsni za sve vrste podnih obloga. Lajsne su izrađene od raznih materijala u raznim oblicima i bojama. Surađujemo već duži niz godina s renomiranim brendovima Arbiton i Profiloor.

Kategorizacijom lajsni i detaljnoj ponudi filtera u našem webshopu prema karakteristikama lajsni (boja, visina, namjena, širina, način montaže itd.) potrudili smo se da vam olakšamo odabir prema vašim posebnim zahtjevima.

U našoj trgovini pronađite lajsne za:

- laminatne podove

- vinil podove

- parkete

- keramičke pločice


U nastavku teksta za vas smo pripremili nekoliko osnovnih savjeta za koje se nadamo da će vam omogućiti odabir pravog rješenja za vaš interijer.

Od čega su izrađene lajsne - koja bi za vas bila najbolji izbor?

Kao i u slučaju podova ili podloga, lajsne su izrađene od različitih materijala. Svaki materijal daje gotovom proizvodu određene funkcije, zahvaljujući kojima će se dobro ponašati u određenim uvjetima. Zato je toliko važno odabrati pravi proizvod za situaciju kako se ne biste osjećali razočarano kada ga koristite.
Lajsne mogu biti izrađene od PVC -a, HDPS -a i MDF -a ili kombinacije ovih materijala.

Što znače ove kratice? U nastavku predstavljamo objašnjenje te najvažnije prednosti i nedostatke svake tehnologije.

PVC lajsne (plastične)
Za proizvodnju se koristi plastika.
Širok raspon boja - mogućnost preciznog odabira boje i završne obrade lajsne do poda.
Otporne na mehanička oštećenja.
Vodootporne.
Vrlo jednostavno za ugradnju - imaju fleksibilne gumice na rubovima, zahvaljujući kojima štedite vrijeme na postavljanju silikona i preciznom rezanju.
Često imaju i namjenski pribor za lakše sastavljanje u vidu gorovih kutnika u identičnoj boji lajsne.
Mogu se instalirati na nekoliko načina - ljepilom, tiplanjem, klamericama.
Najčešće dolaze u obliku s mogućnošću provođenja kablova.
Kolekcije lajsni izrađene od ovog materijala su:

Indo, Lars, LM55, PF56, Vigo, Tore, Deconika
 

HDPS lajsne (polistiren velike gustoće)
Izrađeno u potpunosti bez dodataka PVC -a.
Izuzetno lagane.
Vrlo otporne na mehanička oštećenja.
Vodootporne.
Moderne i elegantne.
Visoka kvaliteta proizvoda.
Imaju sve značajke čvrstih PVC letvica, ali bez upotrebe PVC -a.
Serije lajsni izrađene od ovog materijala su:

Stiq, Avia, Vega, Integra, Profifloor
 

Lajsne od MDF -a (medijapana)
Najtradicionalnije rješenje proizvedeno od drva na bazi niske ili srednje gustoće.
Široke mogućnosti prilagodbe proračuna zbog različitih cijena.
Širok raspon visina, oblika i završnih obrada.
Vrlo jednostavno za obradu.
Rijetko imaju namjenski pribor, što zahtijeva dugotrajno rezanje.
Montira se na nosače (klipse) ili ljepilo.
Nedostatak ili niska otpornost na vodu - lako ih je slučajno uništiti nanošenjem vode na njih, npr. tijekom bojanja zidova.
Lajsne izrađene od MDF-a su:

Paint It, White

Postavljanje lajsni

Lajsne se mogu postavljati na više načina - namjenskim nosačima (klipsama) koje se pričvršćuju na zid uz pomoć tipla+vijka (znači bušenjem zida) ili lijepljenjem uz pomoć montažnog ljepila. Neki modeli lajsni se mogu pričvrstiti na više načina, npr. uz pomoć nosača i uz pomoć ljepila. Najmoderniji način montaže je uz pomoć šina (vodilica) koje su sastavni dio lajsne (ne kupuju se odvojeno).

Da bismo olakšali postavljenje lajsni i manje stručnim osobama u našoj ponudi je veliki izbor modela lajsni koje imaju gotove kutnike (vanjske, unutrašnje, spojne, lijeve, desne) s kojima izbjegavate rezanje lajsne pod kutem.

Kako lajsnu uskladiti s interijerom?

Boja lajsni vječna je tema: može se uskladiti s bojom podova, bojom zidova, okvira vrata, stilom namještaja ili koristiti univerzalne lajsne bijele boje ili - sve popularnije - sive. U našoj trgovini možete pronaći najveći izbor boja lajsni na tržištu i možemo vam garantirati da ne postoji boja poda uz koji nemamo odgovarajuću podnu lajsnu.

Iako je većini kupaca priodabiru lajsne najvažnija boja, pri odabiru treba voditi računa o više faktora. Visina letvice, površinska struktura, oblik i materijal također su važni, osim u funkcionalnom također i vizualnom smislu.

Odabir odgovarajuće lajsne trebao bi uzeti u obzir vrstu položenog poda - tada možemo odabrati lajsnu koja pokriva određeni razmak u dilataciji kod zida. Različite podne obloge zahtjevaju različita odstojanja od zida. Na tržištu postoje lajsne koje prekrivaju dilatacijske spojeve između 10 - 26 mm. Dakle, ovisno o tome postavljate li vinilne, laminatne podove ili parkete, trebali biste odabrati odgovarajuću širinu lajsne.
Visina prostorije je također važna. Dobra praksa je korištenje lajsni visine najmanje 80 mm u slučaju prostorija s visinom većom od 2,5 m.

Sigurni smo da u velikom izboru boja i vrsta u našoj trgovini možete pronaći odgovarajući podne lajsne, a slobodno prelistajte i naše online kataloge.