Podloga za toplinsku izolaciju

Podloga za toplinsku izolaciju

Ukoliko vam je potrebna dodatna toplinska izolacija poda naša preporuka je da prilikom postavljanja podne obloge koristite specijalne podloge s ovom funkcijom. Izolacije su izrađene od više materijala i u više debljina i načina postavljanja.

Što staviti ispod laminata? Vrste podloga

Trenutno prikazano 1 - 3 od 3 rezultata
Filter
Izolacija podna Profifloor podloga za laminate XPS 5 mm
Podloge za podove u pločama

Izolacija podna Profifloor podloga za laminate XPS 5 mm

m2 1,46 € | 11,00 kn
Dostupno odmah, rok isporuke 3-5 dana
Pregled
Izolacija podna Profifloor podloga za laminate XPS 6 mm
Podloge za podove u pločama

Izolacija podna Profifloor podloga za laminate XPS 6 mm

m2 1,73 € | 13,03 kn
Dostupno odmah, rok isporuke 3-5 dana
Pregled
Izolacija Arbiton podloga za laminate Secura Max Aquastop Smart 5mm 5,5m2
Podloge u obliku harmonike

Izolacija Arbiton podloga za laminate Secura Max Aquastop Smart 5mm 5,5m2

m2 3,75 € | 28,22 kn
Dostupno odmah, rok isporuke 3-5 dana
Pregled

Zašto je potrebna podloga ispod laminata?

Podloge za podne obloge preporučuju svi proizvođači laminata i vinila. One daju oblozi udobnost i mekoću pri hodanju, a imaju i određena izolacijska svojstva. Za koji tip izolacije (toplinska, zvučna, hidroizolacija) je koja podloga bolja ili lošija najprije ovisi o materijalu od kojeg je napravljena. Trebali bismo se svakako unaprijed informirati što staviti ispod laminata.

Vrste podloga za toplinsku izolaciju plivajućih podova

Podloga za toplinsku izolaciju poda koristi se kako bi se spriječio gubitak topline kroz pod i smanjio trošak grijanja kod plivajućih podova tipa laminat ili vinil pod. Preporučuje se za stanove na nižim etažama iznad negrijanih prostora (podruma ili garaža). Kvalitetna toplinska izolacija nam je posebno nužna ukoliko se radi o renoviranju poda starije gradnje koja je rađena po starijem standardu i nemaju već ugrađenu izolaciju u podu.

Podloge za toplinsku izolaciju izrađuju se od različitih materijala poput polistirena i pluta. Ovisno o debljini i materijalu, mogu pružati različitu razinu izolacije.
XPS podloge Profifloor su cjenovno vrlo prihvatljive i jednostavne za instalaciju, a također pružaju izvrsnu izolaciju. XPS podloge najčešće se koriste za postavljanje ispod laminatnog poda i najbolje je izabrati XPS podlogu (ekstra tvrdi stiropor) koja je najmanje debljine 5 ili 6 mm. Podloge ove debljine također mogu ublažiti neravnine u glazuri od nekoliko milimetara što je dodatna prednost.

Postavljanje podloge za toplinsku izolaciju

Prvo je važno napraviti ravnu i čistu estrih podlogu, a zatim postaviti podlogu za toplinsku izolaciju.XPS podloge najpogodnije su za laminatne i dolaze najčešće u obliku ploča koje se međusobno povezuju ljepljivom trakom prije početka postavljanja obloge. Ovaj korak je neophodan kako se ploče ne bi pomaknule dok hodamo po njima prilikom postavljanja obloge i kako bi se napravila cjelina kroz koju ne može prodirati hladnoća i vlaga. Drugi popularan oblik podloge je u obliku harmonike što znatno ubrzava sam postupak postavljanja jer se ove podloge međusobno mogu same povezati samoljepljivom trakom.
Podloge od izrađene od drugih materijala (spužvica ili poliuretan)  imaju bolja druga izolacijska svojstva npr. zvučnu izolaciju ili su pogodna za podno grijanje te ih ne bismo preporučili ukoliko nam je najbitnija toplinska izolacija poda.