Izolacije za podove

Izolacije za podove

U ponudi imamo razne vrste podloga – izolacija za podove ispod svih vrsta podnih obloga za kućne i komercijalne prostore. Izolacije imaju više funkcija - ublažuju buku, daju dodatnu toplinsku ili hidroizolaciju. Izolacije su izrađene od više materijala i u više debljina i načina postavljanja.

PODNE IZOLACIJE - PODLOGE

Nakon odabira i kupnje poda smatramo da problem završen, ali bitno je znati da kada kupujete čak i najbolje i najskuplje podove, nećete postići željeni učinak ako ne vodite računa o odgovarajućoj podlozi i pridržavate se pravila sadržanih u uputama proizvođača podova. Dobro postavljeni podni paneli i dobra podloga jamče udobnost i dugotrajnost svakodnevnog korištenja poda.

Zašto vam je podloga potrebna?

Ispod svih plivajućih podova (laminati, višeslojni parketi, vinil podovi click) preporuča se postavljanje podne podloge (izolacije), a njena funkcija je:

• izravnava sve neravnine u podu, što poboljšava spajanje utora i pera podnih panela
• štiti pod od svakodnevnog stresa pri hodanju, ali i od stalnog stresa uzrokovanog teškim namještajem
• pruža učinkovitu izolaciju od vlage
• prigušuje sobu - smanjuje zvukove koraka u prostoriji i pruža dodatnu zvučnu izolaciju u prostorijama ispod
• smanjuje troškove podnog grijanja

Vrste podloga

U našoj trgovini vam nudimo razne podloge ovisno o potrebama - da li želite toplinsku, zvučnu, hidroizolaciju ili radite podno grijanje. Za sve te potrebe imamo savršene podloge.

Također možete birati i podloge prema materijalu od kojeg su izrađene, a to su:

Poliuretansko-mineralne podloge (PUM) - osiguravaju najbolju zvučnu izolaciju prostorije. Najpopularniji primjer ove vrste je Multiprotec 1000.

Podloge od ekstrudiranog polistirena (XPS) - idealne za izravnavanje manjih nedostataka u podu, toplinska izolacija. Dobar primjer ove podloge je Profifloor 6mm debljine.

Podloge od polietilena visoke gustoće (PEHD) - podloge ove vrste pogodne su za podno grijanje i kao zvučna izolacija prostorije. Iz ove skupine preporučamo podlogu Profifloor Vynil Click koja je osim za vinil podove odlična i za druge podne obloge koje idu na sistem podnog grijanja.

Mnoge moderne podloge u sebi imaju više funkcija u sebi - 2u1 ili 3u1 te osim za jednu vrstu izolaciju služe za više njih, npr. hidro i zvučna izolacija.

Podloge mogu služiti i za brzo i jeftino niveliranje (podizanje visine) prostorije za nekoliko milimetara, najčešće kod renoviranja nakon skidanja stare podne obloge ukoliko želimo nivo poda izravnati sa ostalim sobama. U tom slučaju koriste se XPS podloge u debljinama 3, 5 ili 6 mm ovisno o željenoj visini.

Pregledajte našu ponudu podloga u kolekcijama ARBITON i PROFIFLOOR gdje možete pronaći proizvode koji zadovoljavaju i najzahtjevnije kupce.

 

Sigurni smo da u velikom izboru u našoj trgovini možete pronaći odgovarajuću podlogu, a slobodno prelistajte i naše online kataloge .