AL podni profili

AL podni profili

Podni aluminijski profili služe kao završni element prilikom postavljanja laminatnih podova tj. gotovih parketa. Namjena im je spajanje dviju različitih površina u istom ili različitom nivou, odnosno zaštita rubova stepeništa ili podesta. Nudimo ih u bojama srebro, zlato, titan ili u dekoru drveta.

ALUMINIJSKI PODNI PROFILI

Prilikom postavljanja novih podova često se susrećemo s problemom neugodnih fuga, neravnina površine, nužnosti dilatacije ili stepenica. Ponekad se dogodi da loša kombinacija podova od raznih materijala, npr. laminatne ploče i tepisi, potpuno kvari vizualni efekt. Imajući na umu da konačan rezultat ovisi o detaljima i da ponekad mali čimbenici mogu odrediti zaslužuje li cijeli interijer priznanje i odobravanje okoline, vrijedi posegnuti za provjerenim rješenjima.

Što nudimo?

Robna marka Arbiton svojim kupcima nudi profesionalno rješenje "podnih" problema nudeći najveći izbor aluminijskih podnih profila već dugi niz godina. Prepoznata je među profesionalcima i hobistima kao najbolji omjer između cijene i kvalitete. Arbiton sustavno prati trendove u svijetu podnih obloga te prema tome prilagođava i svoj asortiman. Trenutno je vrlo popularno boju podnog profila "utopiti" u boju poda, te vam sigurno možemo ponuditi najveći izbor jednobojnih ili boja drveta na tržištu. Podni profili nazivaju se još i pragovi, ekspanzijski profili ili prijelazni profili, bez obzira na naziv imaju istu funkciju i sigurni smo da u našem webshopu možete pronaći nešto za sebe.

Da bismo vam olakšali odabir podijelili smo profile u više grupa po funkcionalnosti

Postoji mnogo vrsta podnih profila, pa je vrijedno znati za što se koriste. Prije kupnje morate točno znati koja vam je vrsta profila potrebna. Tada će se proizvod prilagoditi vašim potrebama, što često može biti problematično zbog vrlo širokog asortimana, velikog broja proizvođača i često nedosljedne nomenklature proizvoda. U takvoj situaciji najbolje je pratiti funkcionalnost i namjenu proizvoda, a po tom pitanju u našoj ponudi razlikujemo četiri glavne vrste profila prema namjeni, kako je opisano u nastavku.

Odabir prema namjeni

Dilatacijski (ekspanzijski) profili - najčešće se koriste kada imamo posla s podom relativno velike površine ili kada povezujemo različite vrste podova na istoj razini.


Profili za izravnavanje - (nivelaciju) koriste se kada postoji razlika u razini između jednog i drugog poda.


Profili za stepenice - kao što i samo ime govori, služe za estetsku završnu obradu stepenica.


Završni profili – kada se na mjestu koje se ne može prekriti npr. lajsnama stvori razmak, tada je najbolje koristiti završne profile (do praga, do balkonskih vrata ili ugradbenih ormara).

 

Odabir prema načinu montaže

Ovo su glavne vrste podnih profila dostupnih na tržištu. Kada je u pitanju njihova montaža, obično imamo posla s dva načina. Prvi koristi sloj posebnog ljepila (samoljepivi profili), dok drugi koristi specijalne vijke ili klasične vijke i odgovarajuće tiplove. Oba načina su popularna, s time da samoljepive preporučamo majstorima - amaterima.

Odabir boje

U kolekciji Arbiton aluminijskih podnih profila nudimo najveći izbor boja na tržištu koje možete uskladiti sa bojom svoje podne obloge tzv. "perfect match" - preko 30 boja u kolekcijama CS30 i SC25! Za klasičnije varijante tu su tradicinalne metalne boje - zlato, srebro i titan. Odabir boje profila ovisi najviše o stilu uređenja interijera - ako želite sakriti profile da budu što manje vidljivi tada ćete izabrati profil bojom najsličniji boji vašeg poda. Ukoliko interijer uređujete u npr. industrijskom stilu metalna boja profila dodatno će naglasiti vaš pod i cjelokupan stil uređenja. 

Inovativna rješenja Arbiton profila daju najvišu kvalitetu i mogućnosti za različite situacije. Uvjereni smo da će profili dostupni u ponudi Arbitona ispuniti očekivanja kako privatnih kupaca koji obnavljaju kuću, stan ili ured, tako i profesionalaca koji svakodnevno izvršavaju narudžbe vezane za postavljanje podova. Bez obzira na vrstu materijala s kojim radite (laminati, parketi, vinil podovi, pločice), predloženi podni profili će dobro funkcionirati u kombinaciji sa svakim od njih.

Sigurni smo da u velikom izboru boja i vrsta u našoj trgovini možete pronaći odgovarajuće podne profile, a slobodno prelistajte i naše online kataloge.